METU Garage

Több mint 100 vállalkozás jelentkezett a Budapesti Metropolitan Egyetem startup programjára

2018. november 10. - METU Garage

Budapest, 2018. október 30. – Összesen több mint 100 induló vállalkozás jelentkezett a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Drukka Startup Stúdió által életre hívott METU Garage vállalati akcelerációs programra. A jelentkezők közül a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb nyolc csapat befektetési ajánlatot és négy hónapon keresztül inkubációs szolgáltatást kap. 

Multimédiával, IT/telekommunikációs kezdeményezésekkel, kreatív iparral, turizmus-vendéglátással kapcsolatos projektekkel, kommunikációval, HR-rel vagy HR technológiával, belsőépítészettel, designnal vagy formatervezéssel kapcsolatos innovatív megoldások megvalósítását célozza az Budapest Metropolitan Egyetem (METU) és a Drukka Startup Stúdió, valamint az Intellitext befektetési alap által idén nyáron meghirdetett METU Garage elnevezésű vállalati akcelerációs program.

Boot camp kiváló mentorokkal 

Az összesen 100 jelentkező közül a program szakmai zsűrije választotta ki a 11 legjobbnak ítélt vállalkozást, melyek egy egész napos szakmai boot camp keretében személyes prezentációt tartottak, illetve egyéni és csoportos műhelyfoglalkozásokon vettek részt. A szakmai napot követő a Drukka, az Intellitext és a METU vezetőiből álló grémium pedig kiválasztotta azt a nyolc csapatot, amelyek az Intellitextnek köszönhetően befektetési ajánlatot kapnak, illetve további négy hónapon át szakmai és üzletfejlesztési programban vehetnek részt.

Korábbi és jelenlegi hallgatók is ringbe szálltak 

A METU Garage program egyik különlegessége, hogy az előszűrésen átesett és a boot camp mezőnyébe beválogatott startupok közül 4 csapat tagjai is kötődnek a Budapesti Metropolitan Egyetemhez korábbi, vagy jelenleg is aktív hallgatóként. A kiválasztott projektek közé az AI Venture (mesterséges intelligencia alapú call center alkalmazás), az Espressite (mesterséges intelligencia alapú webdizájner), a Dronwars (drónokra szánt játék applikáció), a Nexter (streming alkalmazés éjszakai partiknak), a DokiApp (online orvosi tanácsadó alkalmazás), a Share for Help (közösségi vírusmarketing applikáció), a Playsic (közösségi zeneljetászó) és Ubartend (tömegrendezvényekre fókuszáló ital- és ételrendelő app) nevű startupok kerültek be.

„A Budapesti Metropolitan Egyetem kifejezett célja, hogy erősítse a fiatal generációkban a vállalkozói kedvet, hiszen ez elengedhetetlen a mai modern, tudásalapú gazdaságban való helytálláshoz. Már most nagy sikernek értékeljük a METU Garage programot, hiszen kiemelt érdeklődést sikerült kiváltanunk a fiatalokban, ami a jelentkezők nagyszámában is tükröződik. A projektek között pedig véleményünk szerint több olyan is van, melyek sikeres nemzetközi céggé fejlődhetnek” – hangsúlyozta Csaba Zoltán, a METU stratégiai igazgatója

60 millió forintos befektetés és mini MBA

A METU GARAGE-ba jelentkező startupok ötleteit az egyetem neves oktatói és elismert szakemberek bírálják el. Intellitext Kft az innovatív vállalkozásokat egyenként maximum 60 millió forint értékű tőkebefektetéssel támogatja, valamint a Drukka Startup Academy közreműködésével folyamatos szakmai mentorálással és négyhónapos akcelerációs szolgáltatással díjazza. A programba bekerülő jelentkezők emellett a METU akkreditált képzésén is részt vesznek, amelynek végén Egyetemi Mesterkurzus Oklevelet és Mini MBA Diplomát szerezhetnek.

***

További sajtóinformáció:

Hanyecz Imre

imre.hanyecz@influencemedia.hu

06/70 273 56 55

 

A Budapesti Metropolitan Egyetemről

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Magyarország legnagyobb magánkézben lévő felsőoktatási intézménye. A Metropolitanen 2 karon, 4 fő képzési területen folyik képzés: kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű kínálatban jelenleg 33 alapszak, 16 mesterszak, 22 szakirányú továbbképzés és 8 felsőoktatási szakképzés közül választhatnak az egyetem iránt érdeklődők. A Metropolitannek jelenleg közel 6500 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen is folytathatják tanulmányaikat. Az intézmény 2001 óta meghatározó és dinamikusan fejlődő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló. A Metropolitan jelenleg több mint 170 külföldi intézménnyel tart fenn partnerkapcsolatot.

 

A Drukka Startup Stúdióról

A Drukka nemzetközi szinten is elismert Startup Stúdió, amely ígéretes, akár ötlet szintű vállalkozások, startupok mentorálásával, inkubálásával foglalkozik, eddig több mint 2 millió eurónyi befektetéshez segítve projektcégeit. A stúdió 2011-ben alakult, kezdetben főleg web illetve okostelefon alkalmazások fejlesztésével, online marketing kampányok szervezésével foglalkozott, 2015 után pedig folyamatosan előtérbe került a speciális metodika alapján végzett startup befektetések és mentorálások, amelynek eredményeként a studio által gondozott cégek, lényegesen rövidebb idő alatt, de az iparági átlagoknál nagyságrendileg nagyobb sikerrátával tudnak működni. A szakemberekből és ötletekből nem szűkölködő, amerikai és erdélyi leányvállalattal is rendelkező cégben jelenleg több, mint negyvenen dolgoznak és alkotnak. 

 

Az Intellitext startup inkubátorról

Nagy és gyors növekedési lehetőséget, kiterjedt szolgáltatásokat és maximum 100 millió forintos befeketítési lehetőséget is kínál az Intellitext startup inkubátor. Az akcelerátor olyan korai stádiumban lévő, innovatív, széles körben felhasználható, nemzetközi piacokon is versenyképes termékek és szolgáltatások kutatás-fejlesztésével foglalkozik, amelyek vagy szabadalommal rendelkeznek, vagy a későbbiekben szabadalmaztathatóak. A befektető elsősorban – de nem kizárólagosan – hardver területen működő startupokba invesztál. A spin-off projektek K+F tevékenységét követően jól megalapozott piaci bevezetés után a cél a megfelelő piaci részesedés megszerzése, biztosítva a folyamatos előnyt a versenytársakkal szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://metugarage.blog.hu/api/trackback/id/tr2314363685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása