METU Garage

METU GARAGE: Kiket várunk? És miről szól?

2018. július 31. - METU Garage

1530182449.jpg

METU GARAGE néven indított startup-programunkba a Budapesti Metropolitan Egyetem képzési kínálatának megfelelően az üzlet, a kommunikáció, a turizmus és a művészet területéről egyaránt várjuk a startupok jelentkezését.

A Drukka Startup Stúdió szakmai koordinációjával megvalósuló METU GARAGE vállalati akcelerációs programba olyan startupok jelentkezését várjuk, melyek multimédiával, IT/telekommunikációs kezdeményezésekkel, kreatív iparral, turizmus-vendéglátással kapcsolatos projektekkel, kommunikációval, HR-rel vagy HR tech-kel, belsőépítészettel, design-nal vagy formatervezéssel foglalkoznak.Jelentkezni szeptember 1-jéig itt tudsz programunkba.

A jelentkező startupok ötleteit az egyetem neves oktatói és elismert szakemberek bírálják el. A szakmai zsűri az innovatív vállalkozásokat egyenként maximum 60 millió forint értékű tőkebefektetéssel támogatja, valamint a Drukka Startup Academy közreműködésével folyamatos szakmai mentorálással és négy hónapos akcelerációval díjazza. A programba bekerülő jelentkezők emellett a METU akkreditált képzésén is részt vesznek, amelynek a végén Egyetemi Mesterkurzus Oklevelet és Mini MBA Diplomát szerezhetnek. 

„Az innovatív, nagy növekedési potenciálú startupok támogatása és felkarolása nem újkeletű a METU életében, hiszen a Metropolitan Kreatív és StartUp Programoknak köszönhetően eddig is számos, ma már sikeres hallgatónk indíthatta el vállalkozását az egyetemi évek alatt. Tavaly év végén egyedüli egyetemi partnerként csatlakoztunk egy, a közép-európai startupok fejlődését támogató hálózathoz, most pedig saját inkubációs pályázatot hirdetünk. Bízom benne, hogy saját hallgatóinkon túl számos induló vagy növekedési fázisban lévő startup számára lesz vonzó ez a kivételes lehetőség”– mondta Csaba Zoltán, a Metropolitan Egyetem stratégiai igazgatója.

Bohner Tamás, a Drukka Startup Stúdió ügyvezetője szintén teljes körű támogatást ígér a szerencsés nyerteseknek: a tanácsadástól és a mentorálástól kezdve a jogi támogatáson és a PR-en keresztül a befektetői tárgyalásokig szinte minden területen segítik majd a legjobb ötletekkel pályázókat. 

A Budapesti Metropolitan Egyetemről

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Magyarország legnagyobb magánkézben lévő felsőoktatási intézménye. A Metropolitanen 2 karon, 4 fő képzési területen folyik képzés: kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű kínálatban jelenleg 33 alapszak, 16 mesterszak, 22 szakirányú továbbképzés és 8 felsőoktatási szakképzés közül választhatnak az egyetem iránt érdeklődők. A Metropolitannek jelenleg közel 6500 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen is folytathatják tanulmányaikat. Az intézmény 2001 óta meghatározó és dinamikusan fejlődő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló. A Metropolitan jelenleg több mint 170 külföldi intézménnyel tart fenn partnerkapcsolatot. 

A Drukka Startup Stúdióról

A Drukka nemzetközi szinten is elismert Startup Stúdió, amely ígéretes, akár ötlet szintű vállalkozások, startupok mentorálásával, inkubálásával foglalkozik, eddig több mint 2 millió eurónyi befektetéshez segítve projektcégeit. A stúdió 2011-ben alakult, kezdetben főleg web illetve okostelefon alkalmazások fejlesztésével, online marketing kampányok szervezésével foglalkozott, 2015 után pedig folyamatosan előtérbe került a speciális metodika alapján végzett startup befektetések és mentorálások, amelynek eredményeként a studio által gondozott cégek, lényegesen rövidebb idő alatt, de az iparági átlagoknál nagyságrendileg nagyobb sikerrátával tudnak működni. A szakemberekből és ötletekből nem szűkölködő, amerikai és erdélyi leányvállalattal is rendelkező cégben jelenleg több, mint negyvenen dolgoznak és alkotnak. 

Kedvet kaptál? JELENTKEZZ one-pagereddel ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://metugarage.blog.hu/api/trackback/id/tr2214132765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása